În ultimii ani legea atracției a devenit un subiect din ce în ce mai discutat în toată lumea, dar este de fapt un subiect vechi. Înainte i se spunea „magie”, alții îl denumeau „rugăciune” acum este cunoscut ca „manifestare”. Ceea ce caută, de fapt, oamenii de mii de ani este o metodă ușoară prin care să își îndeplinească visele.
Legea atracției susține ideea că gândurile noastre sunt energie, iar felul în care gândim influențează experiențele noastre. Există teoria că este mai ușor să observi lucruri la care te gândești (cum se întâmplă că atunci când îți dorești o anumită marcă de mașină începi să o vezi peste tot) și teoria că ceea ce crezi că se va întâmpla așa cum s-a demonstrat deja prin efectul placebo (oameni care se vindecau de o boală crezând că au luat medicamente pentru boala respectivă).
Mărturisesc că și eu îmi pun întrebări de ani de zile, citesc și testez, încercând să găsesc rețeta potrivită pentru o viață împlinită. O parte din mine știe clar că acest lucru e posibil, că toți merităm să fim fericiți și că de fapt suferința este doar un indicator că nu ne aflăm în locul potrivit sau că avem de depășit unele bariere, limitări, blocaje care ne ajută doar să evoluăm și să fim mai aproape de dorințele noastre. O altă parte este cea analitică care are nevoie de dovezi, de un sistem clar, de unelte potrivite pe care să le folosesc ori de câte ori am nevoie.
În acest articol voi împărtăși câteva concluzii pe care le-am tras după aproape 10 ani de experimentat în această zonă încercând să găsesc calea potrivită prin care să fiu mai aproape de idealul meu de viață.
Dorința
Dacă nu ar fi dorința nu am vorbi despre nimic, nu am face nimic, nu am evolua. Însă ca să funcționeze cu adevarat pentru noi este important să vedem de unde izvorăște dorința.
La baza unei dorințe stă o nevoie. Nevoia poate fi de natura fizica precum foamea, somnul sau poate fi o nevoie la nivel emoțional cum ar fi dorința de a te simți iubit sau apreciat.
O dorință poate fi de asemenea un obiectiv care este de natură materială. De aceea este vital să ne conectăm cu fiecare dorință înainte de a o trimite în univers.
Dorințele apar în viața noastră din diferite motive și surse. Unele dintre ele pot fi influențate de mediu, societate sau media, în timp ce altele pot fi rezultatul unor nevoi interne și autentice. Ele pot fi declanșate de o varietate de factori, cum ar fi experiențele anterioare, interacțiunile sociale, aspirațiile personale sau inspirația din exterior.
Este important să fim conștienți de motivul din spatele dorințelor noastre. Acest lucru ne permite să înțelegem mai bine de ce dorim să obținem sau să realizăm ceva și ce impact ar putea avea îndeplinirea acelei dorințe asupra noastră și a celor din jurul nostru. Conștientizarea motivului din spatele dorinței ne va ajuta să evaluăm dacă materializarea acesteia este într-adevăr importantă pentru noi și dacă ne va aduce satisfacție și împlinire pe termen lung.
De exemplu, dacă dorim să avem o mașină scumpă, motivul din spatele acestei dorințe ar putea fi statutul social, încrederea în sine sau o pasiune pentru mașini. Înțelegerea motivului ne ajută să determinăm dacă această dorință provine dintr-o sursă autentică pentru că doar atunci ne va aduce fericirea pe termen lung.
Mi-am dat seama că pentru a determina care este nevoia adevărată din spatele unei dorințe ne putem imagina că dorința s-a îndeplinit.
Imaginația
Imaginația este o unealtă puternică pe care o putem folosi într-un mod inteligent pentru a rămâne pe drumul nostru și a reduce suferința.
Nu este nevoie să așteptăm să avem ceva ca să ne dăm seama dacă avem cu adevărat nevoie de acel lucru.
Prin imaginarea detaliată a dorinței noastre îndeplinite vom crea instantaneu o emoție și astfel putem identifica originea dorinței.
Ce trebuie să facem este doar să ne imaginăm în cel mai mic detaliu că dorința respectivă s-a îndeplinit. Este ușor să spunem că ne dorim să avem o casă mare, cu o curte generoasă dar am stat vreodată să ne imaginăm ce implică aceasta? Sunt cu adevărat pregătiți să avem grijă de o casă mare? Unde am putea locui? Cât ne-ar lua să ajungem la muncă de acolo?
Punându-ne diferite întrebări și imaginându-ne în diverse situații o dată ce dorința ar fi îndeplinită vom observa că apar diverse emoții.
Atunci când imaginile mentale și emoțiile sunt în armonie, vom ști că suntem aliniați corect. Dacă dorința provine din inima noastră, iar emoția generată este una de liniște, pace, recunoștință și iubire necondiționată aceasta înseamnă că suntem pe calea noastră divină și că suntem pregătiți pentru manifestarea dorinței noastre.
Cu toate acestea, în ciuda cunoașterii clare a acestui lucru, mecanismele de apărare ale minții pot interveni și pot crea teamă, retragere sau neîncredere. În acel moment, tot ce avem de făcut este să începem să lucrăm pentru a schimba sinapsele și a educa mintea să se transforme, dar despre asta vom discuta mai detaliat in cadrul altui articol.
Emoțiile
Busola noastră interioară constă în paleta de emoții cu care lucrăm pentru a ne ghida în identificarea surselor dorințelor noastre. Emoțiile ne oferă indicii prețioase cu privire la direcția pe care o urmăm. Emoțiile negative ne semnalează că ne-am îndepărtat de la traseul nostru, în timp ce emoțiile pozitive ne confirmă că suntem pe calea cea bună.
Dorințele care sunt în armonie cu menirea noastră, destinul nostru și motivul pentru care ne-am născut – acela de a ne exprima divinitatea – se materializează fără efort și rapid. Cu toate acestea, deoarece suntem creatori și avem libertate și putere imensă, chiar și dorințele care nu sunt în deplină armonie cu menirea noastră pot deveni realitate dacă depunem suficient efort.
Însă în acest fel pentru o perioadă de timp vom devia de la calea noastră și vom atrage mai multă suferință.
Emoțiile negative există pentru a ne ghida pe drumul nostru către împlinirea misiunii proprii. De aceea și acestea trebuie exprimate conștient dar nu într-un mod negativ. Acest lucru se poate face prin exprimarea lor într-un mod pașnic, vorbind despre ele, acceptându-le cu compasiune. Astfel, emoțiile negative se vor dizolva, nu vor rămâne stocate în corp și nu ne vor influența viața.
Emoțiile pozitive pe care le experimentam atunci când ne imaginăm că o dorință s-a materializat pot fi sentimente precum pacea interioară, mulțumire, speranță, acceptare și recunoștință.
Unele emoții pot fi confuze. Dacă ne dorim un lucru material doar ca să fim admirați de alții, aceasta înseamnă că este o dorință a ego-ului și nu a sufletului nostru. Pe când dacă ne dorim un lucru material pentru că este o resursă ce ne va susține în activitatea noastră din care beneficiază și alți oameni sau o resursă care ajută la starea noastră de bine pentru ca mai apoi să putem contribui din plin la binele suprem atunci acesta este semnul că suntem pe calea noastră.
Dar cum ne conectăm cu emoțiile noastre? Ce tehnici putem folosi pentru a accesa această busolă?
O tehnică utilă este meditația prin care încercăm să ne conectăm cu puterea minții dintr-un spațiu neutru. Practicând meditația învățăm să rămânem concentrați pe o singura idee timp îndelungat, să ne canalizăm gândurile într-o singură direcție și să construim mental orice imagine dorim. Meditația ne învață să intrăm într-un rol de observator care privește din exterior gândurile și emoțiile generate de imaginație. Menținând o practică constantă ajungem să detectăm care sunt nevoile noastre, să aducem mai multe emoții pozitive în câmpul nostru și în mod natural, fără efort începem să vedem oportunitățile, începem să dăm frâu ideilor creatoare care pas cu pas ne aduc mai aproape de îndeplinirea dorințelor.
Daca ești începător sau nu ai încercat niciodată meditația poți începe cu meditații ghidate pe care le găsești pe youtube, pe diverse teme. Poți totodată să participi la clase de yoga unde se practica meditația și relaxarea și în timp vei ajunge să stăpânești tehnicile de meditație suficient de bine astfel încât să poți să practici singur.
Mai jos regăsești câteva link-uri care te vor ajuta în practica meditației.
Îndeplinește-ți cea mai mare dorință